Testovi mobitela

LG kp260

kp260 kp260 kp260 kp260 kp260
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 96,9 x 46,5 x 16,9
Masa uređaja (g) -
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 960)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 900
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena -
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Bogati malac
Autor: Branko Kos

Iako je mnogo uređaja slabije klase na tržištu mobilnim telefonima, čini nam se da bi LG KP260 mogao postati svačiji miljenik

U posljednjih je godinu dana drugi najveći korejski proizvođač mobilnih telefona izbacio nekoliko modela slabije serije s kojima su imali namjeru približiti se i onim manje zahtjevnim korisnicima te samim time zadovoljiti potrošače u svakom cjenovnom rangu

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228405421.jpg

Mali, ali pali

Gledajući dimenzije, možemo reći kako je ovaj mališan idealan baš za svačiji džep. Obli rubovi učinit će to da nećete ni znati da nosite u džepu mobilni uređaj. Crna boja kućišta u kombinaciji sa sivom bojom bočnih strana te poklopca baterije izgleda dobro, no već je prilično iskorišteno jer je trenutno na tržištu velik broj kliznih modela baš takvih boja te je možda šteta da se čelnici LG-a ipak nisu odlučili na neku malo življu boju kako bi ovaj uređaj odmah u startu izgledao privlačnije na policama trgovine nego ostali konkurentski telefoni ovakve serije. Tipkovnica je kratkog, ali tvrdog hoda, što je dobro jer pri pisanju i tipkanju gotovo nikada nećete pogriješiti. Naime, tipke su također toliko velike da ih je teško promašiti. Prednjim dijelom telefona dominira okrugla navigacijska četverosmjerna tipka okrugloga oblika koja u sredini ima tipku za odabir te se s njom vrlo lako kretati i snaći u radu s uređajem. Blago zelenkasto pozadinsko svjetlo tipkovnice nismo vidjeli zaista dugo na tržištu te nas je podsjetilo na naše prve mobilne ljubimce. U praksi se pokazalo odličnim za korištenje jer je oku ugodno. Izbornik je klasičan mrežni s mogućnošću linijskog prikaza s jednom mogućom temom odabira i u njemu se vrlo lako snaći te ga koristiti ponajprije zahvaljujući velikoj navigacijskoj tipki.

Svakakve funkcije

Iako nije običaj da jeftiniji uređaji obiluju mnogim novim funkcijama, treba napomenuti da su u LG-u igrali na kartu da pobijede konkurenciju u ovom dijelu tržišnog nadmetanja te baš iz tog razloga KP260 posjeduje FM radio, mp3 player, videosnimač, fotoaparat, alarm, štopericu, kalkulator, pretvarač, svjetski sat te kalendar, podsjetnik i snimač glasa. Moramo priznati, zaista impresivne karakteristike za ovakav uređaj. Osim ovoga svega, uz memoriju od 5MB koja je ugrađena u uređaj, postoji i utor za microSD memorijske kartice. Fotoaparat radi loše slike te se ne možete pouzdati u njega i slikati umjesto pravim digitalnim aparatom, no za najosnovnije potrebe će poslužiti. Priznajemo da smo ostali razočarani zaslonom i da je s obzirom na izgled uređaja mogao biti veći i pregledniji. Profili zvona omogućavaju lakšu personalizaciju te odabir načina zvonjenja vašeg džepnog ljubimca. Prijenos podataka omogućen je spajanjem putem bluetootha i moramo reći kako prijenos teče brzo i bez ikakvih problema. Ono što treba napomenuti kao olakotnu okolnost kod korištenja je mogućnost korištenja omiljenih funkcija pomoću centralne tipke. Svaki put kada pogledate na zaslon vidjet ćete kružić s četiri različite ikone koje označuju usluge koje ste odabrali kao najčešće ili omiljene.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228405487.jpg

Baterija velikog kapaciteta

Veliku pohvalu treba dati bateriji koja je kapaciteta od 900 mAh i već se standardno isporučuje u velik broj LG-evih modela. Ima dugi vijek trajanja te smo bez ikakvih problema i uz često telefoniranje i pisanje poruka uspjeli izdržati puna četiri dana i noći bez potrebe priključivanja na struju. Velikom kapacitetu baterije pomaže mogućnost aktiviranja uštede energije koja regulira rad pozadinskog svjetla tijekom dana, što će vam ipak produžiti vijek baterija na određeno vrijeme.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228405556.jpg

Za sve dobne skupine

Mora se priznati da ovaj uređaj, iako prilično jednostavnog izgleda, može zadovoljiti svačije potrebe s obzirom na funkcije koje smo već naveli. Ako pak netko odluči kupiti ovaj uređaj ne misleći pritom na to da ima pregršt modernih funkcija, neće pogriješiti jer će svojom jednostavnošću olakšati korištenje onima kojima je primanje poziva i zvanje primarni i osnovni cilj mobilnoga telefona.

KONKURENCIJA:

Samsung SGH-E251

Dimenzijama i dizajnom sličan LG-ju, Samsung posjeduje tek VGA fotoaparat.
Memorija mu je 20 MB no posjedovanje utora za memorijsku karticu ipak je najbitnije, stoga razlika u veličini memoriji neće igrati preveliku ulogu u odabiru uređaja.

PLUS I MINUS:

+ Dimenzije, cijena, funkcije

- Zaslon, boja

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228405592.jpg

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori