Testovi mobitela

LG RH266

RH266 RH266 RH266
Ocijeni mobitel:
Baterija
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Gdje kupiti
Cijena
Info
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

VHS novog doba
Autor: Bojan Požgaj

Uz ozbiljne minuse koji prate ovaj model LG-jeva DVD rekordera, neke bismo od njegovih funkcija i sami voljeli svakodnevno koristiti

Snimanje televizijskog programa, filmova ili serija, osobnog videomaterijala koji ste snimili na godišnjem odmoru ili bilo kakav videosadržaj koji posjedujete, već je neko vrijeme moguće na vrlo jednostavan način snimiti na DVD medije. Bez potrebe za računalima linijski su DVD rekorderi sposobni obaviti taj posao na jednostavan način koji uključuje pritisak tek nekoliko tipki na daljinskome upravljaču. Kroz zadnjih par godina ovi su uređaji prošli kroz različite faze nadogradnje, što je zapravo definiralo njihovu funkcionalnost i opseg poslova koji mogu obaviti. Danas je stvar ovakva: jeftini modeli omogućavaju snimanje na DVD medije u realnom vremenu s izvora slike koji postavite, što znači da je sistem rada zapravo identičan onome kako su nekada stari VHS rekorderi radili. Digitalizacijom općenito svih izvora slike i zvuka, od optičkih medija do satelitske i zemaljske televizije, DVD rekorderi su danas najbolje i najpraktičnije rješenje za ekspresno snimanje ili pohranjivanje videosadržaja. Oni napredniji modeli, osim ugrađenih tvrdih diskova velikih kapaciteta koji se broje u stotinama sati snimanja, posjeduju i sami analogne ili digitalne TV tunere, podržavaju gotovo sve formate koje možemo naći na optičkim videodiskovima i posjeduju svu silu konektora za spajanje na drugu audio/video opremu, kamere, ili čak USB ulaze. Stoga, ako se upuštate prvi put u kupnju ovakvog uređaja, potrebno je definirati zahtjeve i očekivanja od vašeg budućeg digitalnog rekordera.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1222871326.jpg

Zlatna sredina

Na test nam iz LG-eve radionice dolazi model oznake RH 266 koji je moguće nabaviti u crnoj ili srebrnoj izvedbi, a krasi ga jednostavan i privlačan dizajn kućišta te cijeli niz zanimljivih funkcija. Opremljen tvrdim diskom od 160 GB, ovaj će rekorder moći pohraniti do 477 sati videomaterijala, no ovaj podatak ipak valja uzeti s rezervom jer proizvođači do ovakvih rezultata dolaze metodama mjerenja u najslabijoj kvaliteti snimanja. Iako je spomenuta kvaliteta dovoljna za povremeno snimanje sadržaja koji ćete pregledati na CRT televizoru i potom obrisati s diska, najčešće je nećete iskorištavati. Uzmemo li u obzir da dio gledatelja ipak gleda televiziju na nekakvom LCD ili plazma televizoru, ovu ćemo opciju odmah odbaciti. Bez bojazni možemo pohraniti i preko stotinu sati videomaterijala u većoj razlučivosti, a svoju ćete kolekciju ipak vjerojatno snimati na DVD diskove i spremati negdje na policu. Upravo ovdje dolazimo do najveće zamjerke LG-evom modelu, a riječ je o editiranju snimljenog sadržaja na tvrdom disku. Naime, RH 266 nema opciju rezanja snimljenog videomaterijala pa ćete za razdjeljivanje filmova ili serija koje snimate biti osuđeni na pritisak gumba "stop" i ponovo "record" ako ih ne želite snimiti kao jedan uradak u cijelosti na DVD medij. Ovo je veliki propust jer ćete se naći u situaciji da želite snimiti materijal u trajanju od četiri sata s HDD-a (pretpostavka je da se radi o SD videu) na optički disk, što neće biti moguće. Ipak ovo možda nekima neće stvarati probleme, no svakako treba uzeti u obzir pri odabiru.
Od ostalih funkcija naći ćemo podršku za Time-shift i Record & Play pa sadržaj koji se snima možete gledati s određenim vremenskim pomakom. Znači, ako snimate film ili seriju koja je započela prije pola sata, vi ćete je moći gledati od samoga početka iako ona u realnom vremenu na televizijskom programu još traje. Ovakvo pregledavanje videa koji još nije u cijelosti snimljen nudi vam opcije pauziranja filma kada vama to odgovara ili jednostavno premotavanje propagandnog programa. Spajanje na TV moguće je putem SCART ili komponentnih priključaka, dok su za analogni zvuk prisutni RCA konektori ili digitalni koaksijalni izlaz. HDMI priključak ipak nedostaje, što također možemo svrstati pod minus jer u cjenovni rang kojemu RH 266 pripada on je već postao standard, a konkurencija polako uzima danak modelima starijeg datuma koji se i dalje nalaze na policama dućana audio/video opreme. Ako pripadate skupini manje zahtjevnih korisnika i sve što želite je pogledati pokoju seriju ili film nakon radnog dana, RH 266 bit će i više no dovoljan uz brojne sate snimljenog videa koji može pohraniti na svoji tvrdi disk.

Vrsta uređajaHDD rekorder
ModelLG RH 266
InformacijeChipoteka
Internetwww.chipoteka.hr
Telefon01 / 2338-844
Cijena-

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1222871345.jpg

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori