Testovi mobitela

LG KT610

KT610 KT610 KT610
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 108,9 x 53,9 x 17,2
Masa uređaja (g) -
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 2,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena nije formirana
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Moćan iznutra
Autor: Branko Kos

Iako izvana djeluje prilično jednostavno, KT610 iznutra se može pohvaliti naprednim funkcijama

Kada prvi put uzmete LG KT610 u ruke i pogledate ga, pomislit ćete tko je uopće došao na ideju napraviti mobilni uređaj s tako malim zaslonom. Dimenzijama ne odskače previše od novijih uređaja te je gotovo teško zamijetiti da se uređaj otvara poput prijenosnog računala. U svijetu mobitela to je viđeno kod danas već kultnih modela Nokije Communicatora. LG je izbacio još jedan novi uređaj dizajnom potpuno drugačijim od onoga što smo navikli gledati u njihovoj ponudi.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223369160.jpg

Maleni zaslon

Izgled samog uređaja zanimljiv je i neuobičajen. Jako velike tipke na prednjoj strani uređaja omogućavaju nesmetano tipkanje i pisanje bez mogućnosti pogreške, što će sigurno puno značiti korisnicima koji imaju problema s vidom te se uvijek bore s malim i nepreglednim tipkovnicama. No iznad njih nalazi se maleni zaslon koji može prikazivati četiri reda teksta, što ne razumijemo jer je oko njega sa svake strane ostalo još po gotovo jedan centimetar slobodnog prostora. Funkcionalnosti se ipak ne može prigovoriti iz razloga što vanjski zaslon dobro obavlja svoju dužnost, a ona je prvenstveno da nas obavijesti tko nas zove i tko je zvao te da vidimo tko nam je poslao poruku.
Kada otklopite uređaj, imat ćete osjećaj umanjenog prijenosnog računala. Najvećom zaslugu tome pripisujemo velikoj QWERTY tipkovnici. No i ovdje je zaslon mali ako ga se usporedi s veličinom uređaja, ali je standardan za Symbian Series 60. Oko njega se nalaze četiri zvučnika koja daju odličan zvuk, no gledanje filmića i slikica na takvom zaslonu nije preveliko zadovoljstvo. Treba napomenuti kako je ovaj uređaj nemoguće ne čuti kada zvoni. Zvonjava je glasna tako da ćete i u bučnom kafiću čuti kada vas netko nazove ili pošalje poruku. Kao što smo rekli, prednjim dijelom dominiraju velike tipke, dok je stražnji dio uređaja napravljen od crne plastike koja je obrađena tako da odaje dojam kožnog umetka te s obzirom na hrapaviju površinu sprečava klizanje i ispadanje iz ruke.

Brz i pametan

Softverski dio uređaja odrađen je odlično; platforma Symbian S60 omogućava potpunu personalizaciju uređaja te instaliranje i korištenje mnogih aplikacija koje je moguće skinuti putem interneta i samim time olakšati korištenje. Softver je nevjerojatno brz i uopće nemate osjećaj da se koristite Symbianom ako uzmete u obzir nešto starije modele Nokie kod kojih je otvaranje galerije ili spremnika dolaznih poruka trajalo po nekoliko sekundi. Na rad s ovakvim uređajem trebat će vam duže vrijeme privikavanja nego kod običnih mobilnih uređaja jer je za korištenje svim funkcijama mobitela potrebno imati otvoren telefon te obavezno slobodne dvije ruke. Kada pak svladate tehniku kretanja po izborniku koja je, budimo iskreni, odlična u kombinaciji s četverosmjernom navigacijskom tipkom, svaku ćete funkciju obavljati vrlo brzo. Tipke na unutarnjoj tipkovnici također su dovoljno velike za svačije prste i pisanje tekstualnih poruka predstavlja najugodnije iskustvo s ovim uređajem. Prijenos podataka omogućen je inačicom bluetootha 2.0 te radi vrlo brzo.
Kod novijih uređaja koje smo imali priliku vidjeti i testirati uočili smo kako je puno truda uloženo u vrlo snažnu multimedijsku podršku. Tako ćemo se i u ovom modelu moći spojiti na Google. Gmail, Google maps i YouTube. Nažalost, navigaciju putem Google mapsa nismo uspjeli iskoristiti i spojiti se te ne možemo reći kako ona djeluje u praksi.

Slikanje

Odlično je rješenje osmišljeno i kod slikanja. Fotoaparat je smješten s stražnje strane uređaja, te je slikati moguće bez otvaranja telefona, a putem malog zaslona možete vidjeti što slikate. Naravno, čim otvorite telefon, ta se slika prikazuje na velikom zaslonu. Fotoaparat je razlučivosti 2 megapiksela te radi zadovoljavajuće slike. Nažalost, bljeskalice nema. Drugi fotoaparat prvenstveno je zamišljen za uspostavu videopoziva, no ima i drugu zanimljivu stranu. Naime, kao i kod modela KF700 moguće je mali fotoaparat koristiti kao pomoćni da možete slikati sebe u društvu s voljenom osobom, a da pritom ne trebate nekoliko puta namještati uređaj i ciljati tako da slika ispadne dobro. Ovdje se jednostavno vidite na zaslonu i laganim pritiskom napravili ste fotografiju. Taj je fotoaparat VGA razlučivosti te slike ipak neće biti kvalitetne kao one uhvaćene glavnim fotoaparatom.

Zanimljiv izbor

U današnjem svijetu LG mobilnih uređaja dizajn ovoga modela predstavlja veliku novost. Velike tipke u kombinaciji s velikom QWERTY tipkovnicom privući će stariju grupu poslovnih korisnika kojima je odgovaranje na elektroničku poštu dio svakodnevnice te će si ovim putem skratiti vrijeme koje inače troše na to u uredu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223369232.jpg

PLUS I MINUS:

+   Maleni zasloni

-   Funkcionalan
-   Zanimljiv dizajn

KONKURENCIJA:

Nokia E90 Communicator

E90 je kultni uređaj poslovnih korisnika sličnog dizajna. Ime, jaka baterija, veliki zasloni i bolja baterija idu u prilog Nokiji.

 

 

 

Komentari

heej

27. siječnja 2010 - 14:36 Prijavi neprimjeren komentar

eee..jel zna koliko dođe ovaj mobaitel u slobodnoj prodaji...??? i nema VLAN??


Odgovori