Testovi mobitela

LG KF700

KF700 KF700 KF700 KF700 KF700
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 102 x 51 x 14,5
Masa uređaja (g) 110
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 480
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 880
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena nije formirana
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Trostruki zavodnik
Autor: Branko Kos

Prvi telefon koji se pojavio na tržištu s čak trostrukom metodom unosa i odabira

LG se već ustalio na tržištu mobilnih telefona kao lider u proizvodnji aparata s tipkama osjetljivim na dodir. Kako je 2007. godina bila iznimno jaka za korejskog proizvođača izbacivanjem serija Čokolade i Shinea, i ovu su godinu započeli lansiranjem zanimljivih modela prepunih inovacija kojima pokušavaju ponoviti uspjehe prošlogodišnjih modela.
Predstavljen ove zime u Barceloni, LG KF 700 prvi je mobilni telefon  s trostrukom metodom unosa i odabira. Objedinjuje veliki zaslon od 3 inča, osjetljiv na dodir, alfanumeričku tipkovnicu te kotačić za skraćeni odabir određenih funkcija.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223375551.jpg

Iznenađenje dolazi od ispod

Prvo što iznenađuje jest da telefon kojim dominira tako veliki zaslon nije obični monoblok, već je klizni telefon, te ćete uz lagani pomak prema gore osloboditi veliku i preglednu alfanumeričku tipkovnicu. Zaista zgodno rješenje s obzirom na to da mnogo ljudi ne voli pisanje tekstualnih poruka te biranje brojeva putem zaslona a, opet žele uređaj s velikim i preglednim zaslonom. Drugi način je korištenje zaslona osjetljivog na dodir, no ne dobiva se olovčica (stylus) te je sve potrebno obavljati prstom, što ponekad u brzini i nije toliko jednostavno i funkcionalno. Zaslon na ovom uređaju priča je za sebe te će svakoga oduševiti, posebno u trenutku kada poželite pogledati videozapis ili fotografiju. Velik i pregledan zaslon razlučivosti 240 x 480 piksela jedan je od glavnih aduta ovog uređaja.

Čarobni kotačić

Treći način unosa i odabira u izborniku, ujedno i najnoviji, je kotačić na stražnjoj strani uređaja koji prilikom svakog okretanja svijetli ugodnom plavom bojom. Specifičan je po tome što je svojevrstan skraćeni izbornik do najbitnijih funkcija koji u svakom trenutku možete koristiti bez obzira u kojem se dijelu izborniku tada nalazili. Potpuno korisnički prilagodljiv kotačić vam daje pravo da uredite kratki izbornik baš onako kako vama odgovora i tako skratite muku bespotrebnim tipkanjima po telefonu kako biste došli primjerice do fotografija ili glazbe. U kojem god da ga trenutku pokrenete, odabirom male tipke OK na bočnoj strani uređaja ulazite u „skriveni“ izbornik koji ste sami sastavili tako da si olakšate korištenje telefonom. U praksi je vrlo korisno i brzo rješenje.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223375585.jpg

Minimalistički dizajn

Dizajnom vrlo jednostavan uređaj je potpuno pravilnih linija te sjeda u džep i u ruku odlično. Kombinacija crne plastike i srebrnih bokova čini ga dovoljno elegantnim da će ga i muškarci i žene poželjeti jednako. Tipke na tipkovnici su dobre, možda malo pretvrde, no sve je stvar navike, te će vam se nakon nekoliko dana korištenja prsti naviknuti. Izbornik će biti vrlo jednostavan onima koji su se dosad imali priliku sresti s LG Pradom i ostalim novijim uređajima LG-a koji imaju zaslon osjetljiv na dodir. Izbornik je podijeljen na četiri glavna dijela te treba znati gdje se nalazi koja postavka. Postoje dvije teme izbornika, crna i bijela, no možda već prilično poznato za LG te bi u ovom segmentu mogli uvesti i neka novija rješenja.

Užitak je slikati

Kao što smo već napomenuli, veliki zaslon olakšat će vam slikanje i snimanje videozapisa te ćete slike pregledavati s potpunim užitkom. Fotoaparat od 3 megapiksela s bljeskalicom radi odlične slike danju, no slike u uvjetima nedovoljnog osvjetljenja relativno su slabe te će vas malo razočarati. Kako je danas običaj da 3G telefoni imaju dva fotaparata, tako i KF700 prati taj trend, samo korak ispred svojih konkurenata. Iako VGA fotoaparat na prednjoj strani uređaja nije isključivo za videopozive, već njime možete i slikati, i to će olakšati posao onima koji vole slikati sami sebe ili pak zaljubljenima koji uvijek žele zajedno biti na slikama. Vrlo je jednostavan prelazak iz standardnog fotoaparata na prednji kratkim pritiskom na tipku ljestve. Ono što valja posebno istaknuti je velika memorija uređaja, a iznosi nevjerojatnih 130 MB i uz to postoji podrška za memorijsku karticu. Stoga manje zahtjevnim korisnicima memorijska kartica neće ni trebati, no ako se odlučite koristiti mobitel kao mp3 player i time si olakšali džep, morat ćete se odlučiti na kupnju jer će vam interna memorija biti dovoljna tek za nekoliko pjesama i slika.
Sinkronizacija s računalom vrlo je brza i učinkovita spajanjem preko USB kabela, no Bbluetoothom sve će to ići nešto sporije s obzirom na ugrađenu verziju 1.2 koja je, po našem mišljenju, mogla biti i 2.0 za telefon ovakve klase.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223375611.jpg

Dodatne aplikacije

Jedan od najjačih aduta ovog uređaja je vrlo snažna multimedijalna podrška koja ima funkcionalan i potpuno prilagođen web pretraživač s kojim imate mogućnost direktno se spajati na Google, Gmail, Google maps i YouTube. Naravno, pretraživanje internetom dodatno je olakšano veličinom zaslona. Od ostalih značajnijih dodataka treba izdvojiti mogućnost reprodukcije MPEG4 video zapisa, kalendar, štopericu, alarm, svjetsko vrijeme i podsjetnik koji je načinjen tako da će uvijek biti prikazan na zaslonu te nikad nećete zaboraviti važnu obvezu.

PLUS I MINUS:

+   Veliki zaslon
+   Kotačić

-   Slabo slikanje u mraku

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223375642.jpg

KONKURENCIJA:

Samsung SGH F700v

Sličan je uređaj, te je najveća razlika u tipkovnici. F700v posjeduje Qwerty, a KF700 alfanumeričku tipkovnicu.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori