Testovi mobitela

LG KF310

KF310 KF310 KF310
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 97 x 48 x 16
Masa uređaja (g) 75
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 220 x 176
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 330
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 999 kn
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Mamac za operatere
Autor: Branko Kos

Zanimljiv telefon koji osim pristupačne cijene, nosi mnogo dobrih funkcija

Mobilne mreže svakoga dana brojnim reklamama i povoljnim telefonima pokušavaju privući što veći broj korisnika. Baš iz tog razloga pokušavaju ponuditi što bolji telefon za što manju cijenu jer to nerijetko igra najveću ulogu korisniku kod odabira mreže i usluge. Kako smo već navikli, u širokom spektru LG telefona može se naći ponešto za svakoga. Tako je u našu redakciju stigao LG KF310 koji na prvi pogled nije djelovao obećavajuće, no ubrzo nam je pokazao da je mališan velikih mogućnosti.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223367902.jpg

Klasični klizni telefon

Izvana vas uređaj neće ničime iznenaditi. Klasični klizni telefon s relativno velikim zaslonom i osnovnim tipkama na prednjoj strani. Crne je boje na kojoj se, budimo iskreni, otisci prstiju vide više nego kod ostalih telefona ovoga proizvođača. Vanjski izgled uvelike je popravljen kombiniranjem s plastikom boje kroma te ipak tako telefon djeluje profinjenije nego da je samo crne boje. Stražnji dio uređaja napravljen je od tvrde crne plastike koja pod malo jačim stiskom ruke dosta škripi te ne ostavlja baš dojam čvrstine i kompaktnosti za koju smo navikli kod ovog korejskog proizvođača. Tipke i tipkovnica svijetle plavom bojom, no ne svijetle na svim dijelovima tipkovnice istim intenzitetom te u mraku tipkovnica djeluje kao najlošiji dio ovog uređaja. Vjerujemo da bi upotrebom bijelog osvjetljenja cijeli uređaj ostavio drugačiji dojam.

Nevjerojatno, ali istinito

Jednu stvar nismo napomenuli, koja je ujedno i najbitnija funkcija ovog uređaja. Iako ne iz gornjeg cjenovnog ranga, ovaj uređaj na prednjoj strani posjeduje VGA kameru za uspostavu videopoziva. Odlična karakteristika ovog uređaja. Premda mnogima takva funkcija neće igrati preveliku ulogu u svakodnevnom korištenju telefona, korisno je znati da vam ovaj uređaj to omogućuje i to za pristupačnu cijenu.

Klasika

Softverski je uređaj slično koncipiran kao i ostali aparati ovog proizvođača te je izbornik mrežni s mogućnošću prebacivanja na običan popisni prikaz. Dvije su moguće teme izbornika, klasične crna i bijela. Bluetooth je prisutan u inačici 1.2, što je zadovoljavajuće, no ipak za prebacivanje pjesama s drugog mobitela ili računala morat ćete se strpjeti nešto duže. Ako niste ljubitelj tipki osjetljivih na dodir, odahnut ćete jer kod ovoga modela nisu prisutne, već su klasične tipke s klikom dovoljno mekane da omoguće ugodno pisanje dugačkih tekstualnih poruka, što je kod ovog aparata pretpostavljamo vrlo bitno jer nam se čini kako će ciljana skupina za ovaj uređaj biti baš mlađa populacija. Interna memorija od 75 MB zadovoljit će takve korisnike jer će u kombinaciji s microSD memorijskom karticom moći od ovog uređaja napraviti pravi mali multimedijalni stroj. Glavni fotoaparat rezolucije je 2 megapiksela i pravi odlične fotografije, no samo na danjem svjetlu te je nedostatak bljeskalice najveći minus ovom aparatu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1223367949.jpg

Odlična kupovina

Iako u početku skeptični, ostali smo ugodno iznenađeni ovim modelom. Naizgled jednostavan i prilično običan telefon pokazao nam je svoje dobre strane, a one su tehnički vrlo napredne te su otkrile da i za manju cijenu možemo kupiti vrlo jak uređaj i uživati u novim tehnologijama i čarima mobilne telefonije. Sve u svemu, koji god operater ga uvede u svoju ponudu, sigurno neće pogriješiti.

Videopozivi

Navika da samo skupi telefoni posjeduju najmodernije funkcije od izlaska ovog modela ostaje samo pusta priča. Mogućnost videopoziva oduševit će mnoge korisnike koji će htjeti barem jednom isprobati i vidjeti kako to funkcionira u praksi. Jedina je šteta što i vaš sugovornik mora imati uređaj koji podržava videopozive te tu uslugu mora podržavati i mreža. Odličan potez korejskog diva koji iz dana u dan grabi prema samom vrhu industrije mobilnih telefona.

PLUS I MINUS:

+   3G
+   Dimenzije
+   Jaka baterija

-   Stražnji poklopac
-   Osvjetljenje tipkovnice

KONKURENCIJA:

Samsung J700

Samsung nije 3G, ima internu memoriju 15 MB, fotoaparat je 1,3-megapikselni, a zaslon 65K boja. LG ima više prednosti od Samsunga.

 

 

 

Komentari

reša

03. rujna 2009 - 17:44 Prijavi neprimjeren komentar

mobitel je dobaaaarr


yo

21. ožujka 2009 - 16:38 Prijavi neprimjeren komentar

mobitel je odlicaan samo sto bi h ga tija pribacit sa vipa na simpu kako to ućinit


Odgovori