Testovi mobitela

LG KE970 SHINE

KE970 SHINE KE970 SHINE
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 99 x 50 x 13,7
Masa uređaja (g) 119
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 800
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 280
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 899,00 kn
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

LG KE970 SHINE
Autor: Krunoslav Ćosić

TRENDOVSKI MOBITEL ZA IMPRESIJE

Zaista je sjajan ovaj sjajni LG-jev mobitel. Shine je predstavnik LG-jeve Black Lebel serije koji ima srebrno kućište od čelika (brušeni metal) i ogledalce koje pokriva gotovo cijelu prednju stranu. Radi se o zaslonu koji ima reflektirajuću površinu tako da zaslon, dok se ne koristi, postaje ogledalce. Dosadašnji modeli mobitela koji su imali ogledalce mogu se sakriti pred Shineom. Finiš čeličnog kućišta je odličan, nema tragova otisaka kao kod drugih mobitela koji imaju metalno kućište, a sve je veoma čvrsto i telefon dobro leži u ruci. Još će nešto Shine izdvajati iz mase drugih telefona – kotačić za scrollanje po izborniku i odabir mogućnosti. Vidjeli smo ga prije puno godina na Nokiji 7110. U istoj liniji ispod zaslona nalazi se pet tipaka, a dio oko scroll kotačića omeđen je dvjema tipkama koje se koriste za kretanje prema lijevo-desno i gore-dolje unutar glavnog izbornika. Ukoliko korisnik ne želi koristiti scroll kotačić može koristiti ove dvije tipke. Preostale dvije, krajnje tipke, koriste se za odabir opcije (OK tipka) odnosno za povratak natrag. Scroll kotačić ima i mogućnost pritiska prema dolje za odabir određene opcije, tako da se i ona koristi za potvrdu. Tipkovnica je dosta velika, a tipke dobro reagiraju na pritisak. Pri pisanju SMS poruka moguće je dosta brzo pisati. Inače, u seriji Shine nalaze se još dva modela – KU970 (slide telefon s podrškom za HSDPA) i KE770 (candybar model).

http://imgu.mobil.hr/testovi/1176986965.jpg

KLIZNI DIZAJN

Kao što je vidljivo KE970 koristi klizni (slide) mehanizam otvaranja što znači da je za otvaranje telefona potrebno palcem gurnuti dio sa zaslonom prema gore, što će svaki put malo i zamazati zaslon. Da bi se to izbjeglo potrebno je palcem pogurati dio kućišta ispod scroll kotačića. Mehanizam otvaranja veoma je čvrst i ugodan za korištenje te odaje dojam kvalitete. QVGA zaslon je veoma velik – 240x320 piksela smješteno je na površini od 2,2 inča, a TFT zaslon prikazuje 262.144 boja. S obzirom na postavljenu temu izbornika koja je dosta tamna malih problema ima dok se telefon koristi na jakom suncu kada je čitanje informacija pomalo naporno. Inače, zaslon je odličan i ugodan za rad, a pri dolaznom pozivu moguće je postaviti fotografiju pozivatelja. Fotografija se može dodati samo kontaktima spremljenim u memoriju telefona, a fotografija koja se prikazuje na zaslonu nije baš velika te je mogla biti i veća jer je zaslon neiskorišten. Zaslon se koristi i za pregled onoga što se fotografira, a fotoaparat se može koristiti i kada tipkovnica nije izvučena. Scoll kotačić te dvije tipke s lijeve i desne strane omogućuju pristup prečacima – profilima (ima ih pet), telefonskom imeniku, porukama te favoritima u koje se može postaviti devet češće korištenih funkcija. Prečaci se prikazuju na zaslonu, a moguće ih je i sakriti kako bi fotografija na zaslonu bolje došla do izražaja. Prečaci i dalje postoje, potrebno je samo zapamtiti gdje se nalaze, odnosno na kojoj su tipki. Sam izbornik omogućuje dva prikaza – kao mrežni popis i kao popis.

MOGUĆNOSTI

MP3 player omogućuje reprodukciju glazbe (MP3, AAC, AAC+ i AAC++ formati) , a u paketu se dobiju slušalice veoma lijepog dizajna na kojima se nalaze daljinske komande pri slušanju glazbe. Slušalice se s telefonom spajaju putem utora na desnom boku telefona, a isti se utor koristi i za punjenje baterije te spajanje na USB port računala. USB kabel dobije se uz telefon, zajedno s CD-om sa softverom za sinkronizaciju s računalom. MP3 player može se pokrenuti pomoću tipke s desne strane kućišta. Diktafon za snimanje glasa je smješten u dio s multimedijom, a u istom se podizborniku nalaze fotoaparat i video kamera. Fotoaparat je s čipom od 2 megapiksela (maksimalno 1600x1200 piksela), a radi se o Schneider-Kreuznach optici. Schneider-Kreuznach je svjetski proizvođač industrijske i fotografske optike, a karakteriziraju ga dobre leće. Fotoaparat ima autofokus tako da će makro dobro doći za snimanje objekata s male udaljenosti. Pored fotoaparata smještena je bljeskalica, a tu su još odgođeno snimanje fotografija, višestruki snimak (moguće je napraviti do šest fotografija u nizu), mjerenje je omogućeno centrirano i kombinirano, balans bijeloga, te efekti boje. Zoom je 2x digitalni, a funkcionira samo kada se odabere slabija rezolucija fotografije, dok nije moguće zoomiranje pri (na primjer) 1600x1200 piksela. Malo neobično. Fotografije se mogu slati putem Bluetootha, MMS poruka i e-maila, a tu je i podrška za PictBridge – printanje fotografija na printeru bez korištenja računala. Kamera snima video zapise u rezoluciji 176x144 i 128x96 piksela, u 3GP formatu. Memorija od 50 MB proširiva je microSD karticama kapaciteta do 2 GB, a utor se nalazi ispod utora za SIM karticu tako da je potrebno skinuti poklopac baterije sa stražnje strane kako bi se došlo do memorijske kartice, ali nije potrebno isključivati telefon. Telefon podržava i Bluetooth A2DP koji omogućuje streaming glazbe u stereu tako da se glazba može slušati s kompatibilnim Bluetooth stereo slušalicama.

Memorija poziva zaista je raskošna – telefon pamti po 50 propuštenih/pozivanih/odgovorenih poziva, a u telefonski se imenik može spremiti do 1000 kontakata. Moguće je unijeti nekoliko brojeva telefona, e-mail adresu i upisati podsjetnik za kontakt. Ovo potonje je veoma zgodno jer nam kasnije može poslužiti kao podsjetnik. Uz kontakte se može pridružiti i fotografija te melodija zvona koja će se čuti samo kada zove baš taj kontakt. Tu su još pretvarači više jedinica, organizator, podsjetnik, štoperica.

OSTALE MOGUĆNOSTI

Osim reprodukcije prethodno spomenutih glazbenih formata Shine može reproducirati i 40 polifone melodije koje se mogu koristiti za dolazne pozive. Na telefon se, nakon spajanja USB kabelom s računalom, jednostavnom metodom «drag and drop» mogu prebaciti glazba, fotografije, video zapisi i drugi podaci, a nije potrebno instaliravati nikakav softver. Telefon može otvarati dokumente u formatima .pdf, .ppt, .doc, .xls i .txt. Pri dolaznom pozivu nije moguće javljanje dok je telefon zatvoren (što je šteta), ali je moguće smanjiti zvuk dojave poziva i odbiti poziv. Softver je veoma dobar, ali bismo voljeli vidjeti više tema, a kućište, kako smo već i naglasili, ima odličan finiš i ostavlja jako malo tragova prstiju. Za one kojima će smetati tragovi i htjeti stalno brisati svojeg Shinea tu je simpatični brisač kojega LG isporučuje u kutiji. Shine je pomodni telefon s puno dobrih stvari koje ga izdižu ispred konkurencije.

KONKURENCIJA

Motorola MOTORIZR Z3
Oba su pomodni telefoni s metalom na kućištu, s istim fotoaparatom, proširivom memorijom.

PLUS I MINUS

+ dizajn, fotoaparat, zaslon

- mala fotka pozivatelja

 

 

 

Komentari

mirjana

29. rujna 2014 - 15:42 Prijavi neprimjeren komentar

treba mi klizni mobitel,gdje to ima za kupiti??

super

02. lipnja 2012 - 12:51 Prijavi neprimjeren komentar

super je samo da ima više tema i da se može povezati sa internetom jer meni neće

kadir

23. lipnja 2010 - 10:49 Prijavi neprimjeren komentar

on se meni svida punooooooooooooooooooooooo


lajla

01. ožujka 2010 - 10:56 Prijavi neprimjeren komentar

superr jee...:D


ghost men

05. listopada 2009 - 15:12 Prijavi neprimjeren komentar

ja imam lg ke970 zaista je odlican ali mu je bilo potrebno napraviti cijeli prikaz slike preko ekrana i vise teme


Odgovori