Testovi mobitela

LG KB770

KB770 KB770 KB770 KB770 KB770
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 108 x 54 x 13
Masa uređaja (g) 109
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 400
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1000
Vrijeme razgovora 2G (h) 4
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 3,269,00 kn
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Mali TELEVIZOR
Autor: Branko Kos

Na ovom uređaju gledanje omiljene televizijske serije ili utakmice Lige prvaka predstavlja pravo zadovoljstvo

U vrijeme kada na tržište dolazi mnogo novih uređaja koji svojim dizajnom podsjećaju na globalno megapopularni iPhone, LG je izbacio baš jedan takav primjerak. Napravljen od crne matirane plastike i kromiranih umetaka, uređaj izgleda vrlo profinjeno i čvrsto. Plastika je blago gumirana, što nas je posebno oduševilo jer je vrlo teško primijetiti tragove korištenja i sitne ogrebotine na kućištu ovakvoga tipa. Prva stvar koja upadne u oči je, kako i dolikuje ovakvom uređaju, iznimno velik i pregledan zaslon. Ne čudi uzmemo li u obzir da je namijenjen gledanju televizijskih programa. Zaslon je osjetljiv na dodir i njime se praktički obavljaju sve funkcije na uređaju. Vrlo je dobrog odaziva, što znači da neće biti potrebe za jakim udaranjem palca po površini zaslona, već će lagan dodir poslušati svaku vašu naredbu. Na dnu prednje strane uređaja nalaze se tri tipke: za uspostavljanje i prekid poziva te srednja tipka kojom ulazite u izbornik. Stražnji je dio uređaja u potpunosti crn, osim okvira leće fotoaparata koji je također kromiran.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1226826644.jpg

Iznimno ugodan za korištenje

Kako smo već napomenuli, rad sa zaslonom osjetljivim na dodir iznimno je jednostavan i ugodan. Ovisno o vašim željama, postoji čak nekoliko načina unosa kojima je moguće pisati tekstualne poruke ili elektroničku poštu. Klasično kao i na svakom uređaju, na zaslonu se prikazuje tipkovnica. Drugi način je QWERTY tipkovnica koja automatski zakrene sliku uređaja te poruku pišete dok je uređaj okrenut vodoravno. Treći je način prepoznavanja teksta na način da možete prstom ili olovkom pisati po zaslonu, a uređaj automatski prepoznaje slova. Svi koji su imali prilike uhvatiti ovaj uređaj složili su se da je iznimno jednostavan i brz. Korisničko sučelje već je viđeno na modelu KF700. Napravljeno je gotovo isto, možda s nekim sitnim preinakama.

Televizija za svakoga

Prije nekoliko brojeva imali smo priliku već testirati model HB620T ovoga proizvođača koji također ima mogućnost reprodukcije DVB-T signala. Iako konceptom puno drugačiji od ovog modela (preklopni), HB620T nas je također oduševio televizijskim prijemom. Prijem signala nije bio naročito dobar, no uz pomoć velike antene uspjeli smo uhvatiti sliku. Kod ovoga modela više nije riječ o hvatanju slike niti o izvlačenju antene koju i ovaj uređaj posjeduje. Televizijski je program dostupan gotovo svugdje, naravno ne računajući podzemne garaže, pothodnike, podrume i slično. Na području Zagreba nesmetano se hvataju kanali HRT 1 i 2, RTL televizija i Nova TV. Povremeno se slika prekine ili zamrzne ako nestane signal u tome trenutku, ali ako se malo pomaknete, vrlo brzo nastavi s reprodukcijom. S obzirom na to koliko je zaslon zaista velik, slika je odlična te se vidi zaista pregledno i čisto. Posebno nas je iznenadila funkcija slikanja zaslona odnosno, prilikom gledanja televizijskog programa moguće je pritisnuti tipku za slikanje na bočnoj strani uređaja i u tom trenutku dobit ćete u vašim datotekama tu scenu spremljenu kao sliku. Vrlo zanimljivo rješenje s kojim smo se najviše i igrali. Zaslon je dovoljno pregledan da na njemu možete bez ikakva problema pogledati film, utakmicu ili seriju te će stoga postati vaš omiljeni suputnik gdje god krenuli. Imali smo prilike gledati televiziju koja je hvatala analogni signal na nekoliko kineskih uređaja koje smo testirali i moramo napomenuti da je neusporedivo iskustvo gledati televizijski program putem DVB-T signala. Čista i kvalitetna slika zaista pruža pravi užitak gledanja.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228483726.jpg

Problematičan pristup memorijskoj kartici

Najveća zamjerka koju dajemo ovom uređaju je pripisana utoru za memorijsku karticu. Iz neobjašnjivih razloga utor se nalazi ispod utora za SIM karticu te je malo problematično prebacivati datoteke s uređaja na računalo jer morate isključiti telefon, izvaditi bateriju pa tek onda možete prići memorijskoj kartici. Samo očitavanje datoteka s nje puno je brže nego kod nekih prethodnika. Izgleda da su čelnici LG-a ipak odlučili poraditi na usavršavanju toga jer se mnogo korisnika žalilo baš na taj segment softvera njihovih mobilnih telefona.

Slikajte i uživajte

Iako fotoaparat ovog modela nije rezolucije 5 i više megapiksela, već "samo" 3 megapiksela, u rezoluciji 2048 x 1536 piksela slike na njemu ispadaju odlično, posebno kada ih gledate na zaslonu mobilnog uređaja. Zašto je to tako, svima je naravno jasno. Već toliko spominjani veliki i pregledni zaslon i sada nam se opet pokazao kao odličan. Druga kamera s prednje strane uređaja je VGA rezolucije i služi za uspostavu videopoziva te ne predstavlja ništa bolje ili lošije nego drugi konkurentski uređaji ove klase. Nažalost, fotoaparat nema bljeskalicu te će slike u mraku ispadati nešto lošije. Ipak, noćni način slikanja pomoći će barem malo nadomjestiti nedostatak bljeskalice te napraviti barem koju dobru fotku u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Listanje fotografija posebna je priča koja nas je osvojila. Dok gledate fotografije na zaslonu mobilnog uređaja, pomakom prsta po površini zaslona u lijevu ili desnu stranu pomaknuti ćete sliku unazad odnosno unaprijed. Simpatično softversko rješenje koje daje još jedan šminkerski detalj ovom uređaju. Osim memorijske kartice koju smo spomenuli, postoji i interna memorija samog uređaja. Ona iznosi 128 MB, što će biti dosta za pohranjivanje slika i glazbe, osim ako ne odlučite koristiti ovaj aparat kao vaš mp3 player. Baterija uređaja je jačine 1000 mAh i dopušta vam nesmetano korištenje svih mogućnosti ovakvog uređaja uz sigurnost da će vam telefon izdržati barem 36 sati bez punjenja. Osim toga, uređaj posjeduje i nekoliko klasičnih dodataka koji će vam olakšati život i standardni su za većinu uređaja. Bluetooth povezivost s drugim uređajima je odlična. Vrlo brza i jednostavna omogućava da u samo nekoliko poteza pošaljete datoteku kolegi ili prijatelju.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228483506.jpg

Nedostatak naprednih funkcija

Vrijeme je kada mobilni telefoni u sebi posjeduju mnogo dodatnih funkcija kojima pokušavaju privući korisnika. Nema sumnje da je reprodukcija televizijskog programa velika inovacija, no nedostatak wi-fija za spajanje na internet veliki je nedostatak posebno zato što bi pregled internetskih stranica bio vrlo pregledan na ovolikom zaslonu. Kao odgovor na konkurente, i LG bi morao napraviti integrirani GPS prijemnik u uređaju kako biste mogli koristiti navigaciju i nesmetano putovati. Šteta na ovakvim minusima, makar da ovaj uređaj to posjeduje ne znamo stvarno što bi korejski proizvođač mogao ugraditi u novi model (nejasna rečenica). No snašli bi se oni i smislili opet nešto novo, inovativno i korisno, u to smo sigurni.

KONKURENCIJA:

Nema uređaja koji reproduciraju ovako kvalitetnu televizijsku sliku. Eventualno kineski uređaji, no kvaliteta slike, a i izrade samog uređaja pripadaju negdje drugdje, a ne uz bok ovako moćnom aparatu.

PLUS I MINUS:

PLUS:
Zaslon
Izgled
TV prijem
Jednostavnost

MINUS:
Utor za memorijsku karticu
Bljeskalica
Nema wi-fi

 

 

 

Komentari

mateja

19. veljače 2010 - 23:58 Prijavi neprimjeren komentar

ovo je okkkkkkkkkkkk..............................


Odgovori