Testovi mobitela

LG HB620T

HB620T HB620T HB620T HB620T
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 88,5 x 54,9 x 17,9
Masa uređaja (g) 103
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1000
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena nije formirana
Info LGE Predstavništvo u Hr


01/553-5554
http://www.lg.com/hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Nogomet u džepu
Autor: Branko Kos

Mobitel ili televizor? Oba uređaja u jednom? Zvuči nemoguće, no u praksi se pokazalo kao vrlo dobro rješenje.

Mjesec je lipanj i još jedno Europsko prvenstvo počinje. Raspored svih utakmica već je gotov, i s nestrpljenjem se očekuje svaka utakmica, kako naših Vatrenih, tako i ostalih majstora nogometa Starog kontinenta. Samo najsretniji će otputovali i vatreno bodriti naše nogometaše, dok će oni ostali hvatati najbolja mjesta u kafićima, na trgovima, u vlastitim domovima. Nažalost, ima i onih koje će priroda posla i obaveze zadesiti da se i u takvom trenutku nađu u situaciji bez televizora. Baš tada novi uređaj iz LG-eve tvornice stupa na snagu. Vjerovali ili ne, uz samo jedan pritisak gumba uključit ćete svoj minitelevizor i prijenos utakmice može početi. Predstavljen na CeBIT-u ove godine, ovaj je uređaj još jedan u nizu zanimljivijih i tehnički naprednijih uređaja današnjice – ima podršku za DVB-T. Kao što ste već uspjeli zaključiti, LG HB620T iako izgledom jednostavan i uobičajen preklopni telefon, ima mogućnost koja će oduševiti svakoga - televiziju. Iako zvuči čudno, mališan korejskog proizvođača ima mogućnost reprodukcije vaših omiljenih domaćih programa bez ikakvih dodatnih troškova usluge.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1223374593.jpg

Običan i jednostavan

Kada pogledate uređaj izvana, pomislit ćete da je još jedan preklopni uređaj srednje klase zadovoljavajućih dimenzija. Crne boje kućišta, na prednjoj strani poklopca s malenim zaslonom i fotoaparatom koji je razlučivosti 2 megapiksela, ničime se ne daje zaključiti kako ovaj telefon kada ga otvorimo donosi nešto toliko novo i zanimljivo na naše tržište. Ispod unutarnjeg zaslona nalaze se tri  tipke za upravljanje televizorom. Prva, koja uključuje TV, druga, koja nosi popis programa koje imate pohranjene u telefonu i treća, tipka favorita vaših najomiljenijih programa. Kako bi televizor mogao funkcionirati, potrebna je antena koja se laganim potezom izvuče iz stražnjeg dijela uređaja, a podsjeća na antene starih radioaparata.

Brz i jednostavan

Telefon je prilično brz s obzirom na sve što je u njemu skriveno, no posebno nas je oduševila brzina mijenjanja programa koja traje samo oko tri sekunde. Nažalost, kako je ovakva usluga nešto novo na našoj sceni, signal je na mjestima koja nisu u blizini odašiljača ili same televizije prilično slab te slike i zvuk pucaju ili ih nerijetko uopće nema. No kada uhvatite dobar prijem, kreće prekrasno iskustvo. Zapadni dio Zagreba pokriven je vrlo dobro, dok je primjerice Novi Zagreb vrlo slabe pokrivenosti. Iako je zaslon uređaja malen, slika se vidi odlično i vrlo je oštra (ima rezoluciju 240x320 piksela), pri čemu posebnu pažnju posvećujemo filmovima koji imaju prijevod. Slova se daju normalno čitati te ako odložite telefon na stol ispred sebe, možete biti sigurni kako ćete moći čitati sve bez naprezanja očiju.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1223374616.jpg

Odlična slika

Zahvaljujući Mobile XD tehnologiji, reproducirana je slika nevjerojatno čista i oštra te predstavlja veliki užitak gledajući kako se na vašem mobilnom uređaju pojavljuju junaci vaših najdražih serija. Kako je uređaj preklopni, postoje dva stupnja preklopa. Potpuni, za razgovore i korištenje normalnih funkcija mobilnog uređaja te djelomični koji stoji pod takvim kutom da možete staviti telefon na stol i gledati ono što vas zanima. Ostaje nepoznanica - koji je razlog da unatoč višku prostora koji je ostao oko zaslona, LG nije odlučio povećati ga te samim time gledanje televizije učiniti još ugodnijim.

Funkcionalan za korištenje

Izbornik uređaja je klasičan mrežni bez prevelikih novosti, s funkcijama koje su dosad već stekle titulu standardne opreme mobilnih telefona. Fotoaparat razlučivosti 2 megapiksela radi kvalitetne fotografije, no nedostatak bljeskalice brzo će vas odvratiti od pokušaja slikanja u uvjetima slabog osvjetljenja. Sam uređaj kompaktan je i čvrst te djeluje vrlo robusno.
Baterija od čak 1000 mAh opravdana je visokom potrošnjom energije prilikom gledanja televizijskih programa. S obzirom na to da je pokrivenost digitalnim televizijskim signalom relativno slaba te nismo uspjeli televiziju gledati kontinuirano i bez prekida, ne možemo reći koliko točno baterija može izdržati.
LG HB620T prvi je u nizu uređaja na tržištu s mogućnošću reprodukcije televizijskog signala u DVB-T području. Prethodnih godina proizvođači su predstavljali modele s podrškom za DVB-H, standard namijenjen gledanju televizijskog programa na mobitelu, ali ovo je prvi put da mobitel hvata DVB-T signal. Baš će to biti razlog da će ga mnogi zaljubljenici u nove tehnologije poželjeti imati u svome džepu. S obzirom da se radi o predprodukcijskom modelu, nismo u mogućnosti dati kompletan test ovog uređaja.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1223374651.jpg

Mogućnost reprodukcije televizijskog programa putem DVB-T signala novost je na našem tržištu te će sigurno očarati i zainteresirati mnoge zaljubljenike u elektroniku i nove tehnologije koje nam ona pruža. U Hrvatskoj se mogu pratiti četiri TV programa – HRT1, HRT2, RTL televizija i Nova TV, te HDTV Promo (moguće je pratiti samo zvuk, a ne i sliku jer se program emitira u MPEG4 formatu, što mobitel ne može reproducirati).

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori