Testovi mobitela

LG F2400

F2400 F2400
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 86 x 44 x 23
Masa uređaja (g) 85
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Vrijeme razgovora 2G (h) 2,3
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2221 KN
Info Ecos


01 / 3697 724

Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

SIMPATIČNI TELEFON
Autor: Krunoslav Ćosić

ČIM UZMETE U RUKE

LG F2400, možete njime fotografirati. Naime, s desne se strane kućišta nalazi tipka «Shot», koja omogućuje autoportrete i fotografiranje okoline, koja toga nije ni svjesna jer u tom položaju telefon nije otvoren i ne odaje akciju koja se upravo provodi. No krenimo redom, od glave do pete. Na vrhu se telefona nalazi djelomice istaknuta antena, koja je većim dijelom skrivena u kućištu, a dio koji viri van odlično je dizajnerski riješen. Pri dnu se telefona smjestila kamera, dok sredinom dominira prilično velik zaslon u boji. «On poštuje veće od sebe», odnosno uključuje se samo kada nije aktivan unutarnji zaslon. Na taj se način štedi baterija, iako to modelu F2400 gotovo i nije potrebno jer u njegovu se „trbuhu“ nalazi litijska baterija kapaciteta do čak 1000 mAh. U praksi to znači nekoliko dana korištenja bez potrebe za utičnicom od 220 V. Zadržimo se na trenutak na vanjskom dijelu telefona te spomenimo glavne karakteristike kamere – VGA razlučivost, 4x zoom, bljeskalicu smještenu oko oka kamere te mogućnost fotografiranja čak devet fotografija u slijedu.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1148251473.jpg

OTVORILI SMO POKLOPAC

Pri otvaranju nismo začuli škripanje, nego ugodan zvuk. Gornjim dijelom kućišta dominira velik zaslon, a na donjem je dijelu smještena tipkovnica s velikim brojem prečaca koji se ne mogu mijenjati. Odmah nam je pozornost privukla navigacijska tipka u smjeru prema gore – na njoj se nalazi nacrtano malo srce. Pritiskom na nju dolazi se do izbornika Favoriti, nakon čega je potrebno pritisnuti tipku prethodno definiranog vlastitog favorita. Na taj se način broj pritisaka na tipkovnicu može znatno smanjiti i štedi se tipkovnica (nakon nekoliko dana korištenja stekli smo dojam da je kvalitetna i dugotrajna). Osvijetljena je ugodnim plavim svjetlom, a alfanumeričke su tipke valovito raspoređene. Pritisak na tipku smještenu u lijevom dijelu ispod zaslona doveo nas je do animiranog izbornika podi jeljenog na devet podizbornika. Krenuli smo po izborniku školski, znači po redu.

OD 1 DO 9

Profili su fantastična stvar na svakom mobitelu jer omogućuju brzu prilagodbu mobitela različitim situacijama. Izbornik Popis poziva sadrži, osim samog popisa, i GPRS informacije o količini prenesenih podataka. U izborniku Zabavi i alati smješten je Bluetooth, koji ovaj telefon diže u viši razred. U tom se podizborniku mogu saznati informacije o statusu memorije, koja iznosi 4 MB. Memorija je podijeljena na više dijelova, a osim fotografija, SMS i MMS poruka u nju se mogu snimati diktafonski zapis i, pri čemu je maksimalna duljina pojedinog zapisa 20 sekundi. Unutar podizbornika Rokovnik smješten je telefonski imenik, što je pomalo neobično u odnosu na druge proizvođače, ali očito je LG želio napraviti poseban model. Tu je i kalendar jednostavan za korištenje te mjesto za vlastite zabilješke. Poruke su standardni podizbornik, kakav viđamo na gotovo svim današnjim mobitelima.

KAMERA

Unutar podizbornika Kamera omogućena su različita podešavanja, a zanimljivo je da zoom radi s manjim razlučivostima, a prilikom odabira 640x480 piksela nije moguće zumirati sliku. Želi li korisnik fotografiju pridružiti kontaktu u imeniku potrebno je obavezno odabrati najmanju razlučivost (48x48 piksela). Tu je i izbor od sedam različitih okvira te neprekinuto snimanje fotografija u nizu. U izborniku Postavke namješta se funkcionalnost telefona, u izborniku Servisi nalazi se pristup Internetu, a u izborniku Preuzeti materijali mogu se pronaći igrice, slike i zvukovi. Riječ je o simpatičnom telefonu, solidnih mogućnosti i performansi, koji je, osim što dobro izgleda, i bogat funkcijama.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori